About Us 

Steadline is a family run business that was founded in 1984, and over the years has grown from strength to strength. Steadline boasts a high capability and competence in all aspects of construction & civil engineering, whether in the rail sector, highways, developments, industrial and commercial projects.

 

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle

©2019 by carlaleannedesigns

Riverside Walk, Tonbridge

Client

Kent County Council

 

Principal Contractor

Amey

 

Key Points

  • High Volume Pedestrian traffic

  • Interfacing with Pedestrian foot traffic &

shops / retail premises

  • Plant and vehicle movement managed within

very restricted site boundaries

  • Storage of materials and welfare facilities positioned

away from work site due to very limited space.

  • Working from river

 

Contract Value

£350,000

 

 

Synopsis

 

Steadline constructed a new pedestrian enhancement scheme to an area from the high street to Tonbridge Castle. This meant removing the old asphalt surface, excavating to a depth of 450mm to allow for a full construction designed to take delivery and maintenance vehicles and replacing with different types of surface finishes. The section from the High street was brick blocking paving with granite kerbs to form a new entrance for Pedestrians, delivery, and maintenance vehicles, followed by a large Central area finished in Resin bound material, with the final section at the Castle end finished in random sized paving. A new drainage scheme was incorporated with outlets through the river boundary walls dispersing into the river Medway. Works to fit the drainage outlets and non-return flap valves were carried out using flotation pontoon’s anchored with safety rails to the river wall and supported with a safety boat in attendance. Included in the scheme were sections of new retaining walls, fencing, and Bollards to restrict unauthorized vehicles, as well as refurbishment of the existing Victorian river side Cast Iron lanterns. The lanterns were stripped down and repainted with new electric light units fitted to bring them up to an acceptable illumination.